Wie ben ik

Ik ben Annette Keur.

In 1964 ben ik geboren in Velsen. Op mijn 3e jaar verhuisde ik met mijn ouders, broer en zusje naar Aruba. Daar woonde ik met heel veel plezier tot mijn 8e jaar. Op Aruba en daarna in Nederland (Hoofddorp) kreeg ik er nog twee broertjes bij.

Vanaf mijn 9e tot mijn 35ste jaar heb ik op hoog niveau gebasketbald, o.a. in het Nederlands team. En daar ben ik heel trots op. Ik ben veel in het buitenland geweest. Zelfs 2 jaar in Amerika om te basketballen en te studeren! Een fantastische ervaring! Ik vind het heerlijk om in de natuur te wandelen, te dansen en gezellige dingen te doen met familie en vrienden.

Al heel jong had ik de wens om met kinderen te werken, bijv. in het onderwijs. Toch besloot ik na mijn middelbare schooltijd opleidingen te volgen om in het bedrijfsleven te gaan werken. Tot 2001 ben ik werkzaam geweest als communicatiemedewerker bij een beursgenoteerde onderneming.

Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, besloot ik mijn baan in het bedrijfsleven op te zeggen en een opleiding op het gebied van jeugdhulpverlening te zoeken die goed bij mij paste. Met de opleiding Integratieve Kindertherapie vond ik waar ik naar op zoek was. Een wens ging in vervulling. In oktober 2003 begon ik met de 4-jarige opleiding Integratieve Kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Sinds juni 2007 ben ik afgestudeerd als integratief kindertherapeut en werk nu full-time in mijn Praktijk voor kindertherapie en ouderbegeleiding ˈJa Jottem!ˈ.

Voor mij zijn respect, vertrouwen, integriteit, humor, rust en duidelijkheid belangrijke waarden als mens en als therapeut. Deze waarden zet ik ook in in de therapie.

Mijn drijfveer is meehelpen om het levensgeluk van kinderen te (her)ontdekken. Met die ontdekkingstocht reis ik graag even mee.

Om mezelf te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig cursussen/trainingen/opleidingen. Heel leuk en interessant om te doen! In de jaren na mijn studie Integratieve Kindertherapie heb ik o.a. de opleidingen 'Rots en Water training', 'Mind Eye Power', 'Methode PresentChild®', 'MatriXmethode®' en 'Een taal erbij' gevolgd die mijn kennis en vaardigheden vergroten. Verder heb ik de specialisatie 'Integratieve Puber- en Jongerentherapie' gedaan. Voor meer informatie verwijs ik graag naar mijn website 'Jongerentherapie Hoofddorp'. Sinds september 2016 ben ik in het bezit van het diploma Algemene Psychosociale en Medische Basiskennis (PSBK). Dit diploma (dat voldoet aan de zgn. PLATO-eisen) is als voorwaarde gesteld door zorgverzekeraars, waardoor integratieve kindertherapie (deels) vergoed blijft vanuit de aanvullende verzekering.

Op de pagina ˈOudersˈ leg ik kort uit wat bovenstaande methoden inhouden.

 

Terug naar boven